Burokėlius virkite nesūdytame vandenyje, nes virdami pasūdytame vandenyje jie netenka daug vertingų medžiagų ir yra ne tokie skanūs.
Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įberkite kelis kristalus citrinos rūgšties. Be to, į puodą įdėkite plutelę duonos. Ji sugers nemalonų kvapą, atsiradusį verdant.
Kad pjaustant svogūną neašarotumėte, nuplaukit peilį po šaltu vandeniu.
Kad makaronai nesuliptų, reikia į verdantį vandenį įpilti šlakelį aliejaus.
Kad supjaustyti obuoliai neparuduotų, reikia apšlakstyti citrinų sultimis.
Su lupenomis verdamos bulvės nesutrūkinės, jei vandenį truputį pasūdysite.
Dar karštas virtas bulves su lupenomis perpilkite šaltu vandeniu – lengviau nusilups.
Keptos bulvės apsitrauks traškia plutele, jei supjaustytas nuplausite šaltu vandeniu, nusausinsite švaria šluoste ir dėsite į gerai įkaitintus riebalus. Sūdykite beveik iškepusias.
Orkaitėje kepamos bulvės nesutrūkinės, jei jas subadysite šakute.
Bulvės orkaitėje greičiau iškeps, jei perpjausite jas per pusę ir dėsite į skardą nupjauta puse.
Pagal spaudą