Patys skaniausi kotletai, kurių dar neragavote

Kotletai yra vienas iš tokių patiekalų, kurie primena vaikystę. Dažniausiai juos valgydavome pas senelius su skania bulvių koše ir padažu. Labai dažnai bandant juos kepti yra padaromos esminės klaidos, kurios neleidžia kotletams būti puriems, lengviems ir labai skaniems, kurie primintų vaikystę. Tad šiame straipsnyje ir papasakosime kaip reikėtų pasigaminti pačius skaniausius kotletus.

Patarimai, kurie leis mėgautis pačiais skaniausiais kotletais

Kartais net labai mažos detalės gali nulemti, kad kotletai išeitų labai skanūs. Štai dalinamės keliais patarimais, kurie leis tai pasiekti:

  • Svarbu naudoti šviežią mėsą. Ji neturėtų būti atšildyta. Dar geresnis variantas, jeigu mėsa būtų sumalta namuose.
  • Kotletų purumas dingsta tada, kai į juos dedamas visas kiaušinis. Tad patartina į mėsos masę dėti tik trynius.
  • Jeigu į kotletus mėgstate dėti svogūnus, juos pirmiausia reikėtų apkepti.
  • Baigiant ruošti mėsos masę, ją būtina padaužyti. Tai galite daryti ją smarkiai mesdami į dubens dugną arba smarkiau pamėtyti tarp delnų.
  • Jeigu norite dar sultingesnių kotletų, į jų masę reikėtų įpilti šiek tiek vandens arba šaukštą aliejaus.
  • Sultingumą taip pat gali lemti ir jų dydis. Kuo jie bus didesni, tuo sultingumas bus didesnis.

Tinkamiausia mėsa kotletams

Turbūt esame pripratę, kad kotletai yra gaminami iš kiaulienos. Tačiau jie gali būti gaminami iš įvairios mėsos. Jie kuo puikiausiai gali gautis ir iš paukštienos. Tad jei norite nestandartinio varianto, būtent tai galite ir rinktis. Taip pat, kad kotletai būtų skanesni, galima maišyti dvi skirtingas mėsos rūšis, kaip pavyzdys galėtų būti kiauliena ir jautiena. Kadangi jautienoje nėra tiek daug riebalo, kiaulienos mėsa puikiai ją gali papildyti ir suteikti sultingumo. Tad kaip ir minėjome, toks patiekalas gali būti gaminamas įvairiai ir kiekvienas mėsą gali rinktis pagal savo skonį.

Su kuo geriausia patiekti kotletus?

Turbūt klasika yra kotletus valgyti su bulvių koše. Tai vienas pačių geriausių galimų variantų. Tačiau jeigu toks pasirinkimas yra nusibodęs, juos galite valgyti su įvairiomis kruopomis arba daržovėmis. Jos gali būti irgi įvairios, pradedant nuo šviežių ir baigiant raugintomis ar marinuotomis. O jeigu vis dėl to norite rinktis bulves, jos gali būti pagamintos įvairiai, gali būti išvirtos su lupena arba pakeptos orkaitėje. Kad šis patiekalas būtų dar skanesnis, rekomenduojama pasigaminti skanų padažą.

Total
0
Shares
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Related Posts