• Naujausi
  • Aktualūs
  • Visos
  • Aktualijos
  • Sportas
  • Kriminalai
Maisto ekspertė pataria: gudrybės, kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius?

Maisto ekspertė pataria: gudrybės, kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius?

2020 2 gruodžio
VSAT kviečia rinktis pasieniečio įvadinio mokymo kursus

VSAT kviečia rinktis pasieniečio įvadinio mokymo kursus

2021 27 sausio
Kuršėnuose neblaivus sūnus smurtavo prieš savo motiną

Kuršėnuose neblaivus sūnus smurtavo prieš savo motiną

2021 27 sausio
Tapk Kuršėnų šeimos namų Globos centro AMBASADORIUMI!

Tapk Kuršėnų šeimos namų Globos centro AMBASADORIUMI!

2021 27 sausio
Poledinės žūklės sezonas: laikykitės ir saugumo, ir žvejybos taisyklių

Poledinės žūklės sezonas: laikykitės ir saugumo, ir žvejybos taisyklių

2021 27 sausio
Nepaisant pandemijos, nesaugios paukštienos importo į Lietuvą mastai didėja: daugiausiai jos įvežta iš Lenkijos

Nepaisant pandemijos, nesaugios paukštienos importo į Lietuvą mastai didėja: daugiausiai jos įvežta iš Lenkijos

2021 27 sausio
Automobilių ligos 2020. (Ne)naujos bėdos?

Automobilių ligos 2020. (Ne)naujos bėdos?

2021 26 sausio
Karpis populiarumu Lietuvoje prilyginamas kiaulienai: patarimai, kaip vartoti ir gardūs receptai

Karpis populiarumu Lietuvoje prilyginamas kiaulienai: patarimai, kaip vartoti ir gardūs receptai

2021 26 sausio
Šiaulių rajono Garbės piliečio vardo suteikimo komisija balsavo už Feliksą Rudzinską

Šiaulių rajono Garbės piliečio vardo suteikimo komisija balsavo už Feliksą Rudzinską

2021 26 sausio
Savivaldybės ir ugniagesiai gelbėtojai veiks kartu mažinant žuvusiųjų gaisruose skaičių

Savivaldybės ir ugniagesiai gelbėtojai veiks kartu mažinant žuvusiųjų gaisruose skaičių

2021 26 sausio
Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka sulaukė kalbininkų dovanų

Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka sulaukė kalbininkų dovanų

2021 26 sausio
Pasaulinio garso muzikantas Martynas Levickis: ,,Norite užauginti laimingus vaikus, leiskite jiems svajoti“

Pasaulinio garso muzikantas Martynas Levickis: ,,Norite užauginti laimingus vaikus, leiskite jiems svajoti“

2021 26 sausio
Rizika užsikrėsti Covid -19 liga išlieka ir būnant lauke

Rizika užsikrėsti Covid -19 liga išlieka ir būnant lauke

2021 25 sausio
  • Apie mus
  • Orai
18 °c
Kuršėnai
13 ° Št
14 ° Sk
13 ° Pr
15 ° An
kkz
  • Aktualijos
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Orai
No Result
View All Result
  • Aktualijos
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Orai
No Result
View All Result
18 °c
Kuršėnai
13 ° Št
14 ° Sk
13 ° Pr
15 ° An
kkz
No Result
View All Result
KKZ Aktualijos

Maisto ekspertė pataria: gudrybės, kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius?

kkzkkz
2020 2 gruodžio
KategorijojeAktualijos
0 0
0
Maisto ekspertė pataria: gudrybės, kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius?
0
PASIDALINO
49
SKAITĖ
Share on FacebookShare on Twitter

Dėl karantino daugiausia laiko praleidžiame namuose, tačiau čia tenka ne tik užsiimti mėgstama veikla, bet ir dirbti nuotoliniu būdu. Tad ne visada norisi laisvą laiką praleisti virtuvėje. Skubantys žmonės keičia ir valgymo įpročius bei daug dažniau renkasi jau paruoštus kulinarijos gaminius. Anot Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, tereikia trupučio fantazijos, kad šie gaminiai virstų restoranams nenusileidžiančiais kulinariniais šedevrais.

„Įsigiję parduotuvėje jau paruoštus patiekalus pagardinkite mėgstamu garnyru, nepamirškite pasiruošti padažo – taip suteiksite namuose gaminto maisto prieskonį. Kulinarijos gaminiai ruošiami iš aukščiausios rūšies ingredientų, todėl jų skonis nenusileidžia su meile namie ar restorane pagamintiems patiekalams. Įsigiję kulinarijos gaminių ne tik sutaupysite laiko, kurį galėsite skirti šeimai, bet ir be ypatingų pastangų nustebinsite artimuosius išskirtiniais patiekalais“, – sako V. Juodkazienė.

Pasak maisto ekspertės, atšalus orams norisi grįžti prie vaikystėje pamėgto vadinamojo jaukaus maisto. Taip pat ir šventinis laikotarpis skatina ieškoti įmantresnių patiekalų, o laiko suktis virtuvėje lieka vis mažiau. Vis dėlto pasitelkus vaizduotę galima nesudėtingai praturtinti valgiaraštį.

Padažai ir garnyras – neatsiejama patiekalo dalis

V. Juodkazienė teigia, kad europiečių itin mėgstami padažai lietuvių neretai nepelnytai pamirštami. Tačiau padažas yra puiki galimybė atrasti vis naujų mėgstamo patiekalo poskonių. Be to, padažus nesudėtinga pasiruošti pagal mėgstamą skonį – pavyzdžiui, su grybais ar prieskoninėmis žolelėmis. „Dažnai kaip padažą žmonės renkasi grietinę, tačiau vos per kelias minutes galima sukurti gardų padažą. Žinoma, svarbu nepersistengti su ingredientais, kad padažas neužgožtų patiekalo, o kaip tik papildytų ir atskleistų skonius“, – pataria maisto ekspertė.

Ne mažiau svarbu paruošti ir garnyrą. Jis papildys pagrindinį patiekalą, suteiks ilgesnį sotumo jausmą. Taip pat garnyras – puikus būdas valgyti daugiau daržovių ir ypač pratinti jas valgyti vaikus, kurie kartais atsisako daržovių patiekalų. Daržovės itin naudingos virškinimui ir yra puikus skaidulų šaltinis, o sunkesniam maistui suteikia lengvumo.

Maisto ekspertė siūlo kelis paprastus būdus, kaip paruošti garnyrą ar padažą.

Kijevo kotletas su grietinėlės padaže troškintomis daržovėmis

Garnyrui Jums reikės:

šaldytų daržovių mišinio arba mėgstamų šviežių daržovių

30 g sviesto

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

150 ml grietinėlės

Paruošimas:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pasirinktas daržoves. Daržoves kelias minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Joms suminkštėjus supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar 5 minutes. Patiekalą galite pagardinti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Blyneliai su kumpiu ir sūriu grietinėlės ir pievagrybių padaže

Padažui Jums reikės:

300 ml grietinėlės

30 g sviesto

pievagrybių

svogūno

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

Paruošimas:

Supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą, tuomet ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepinkite svogūną, jam įgavus auksinį atspalvį sudėkite pievagrybius ir juos taip pat pakepinkite kelias minutes. Pievagrybiams apkepus supilkite grietinėlę, sudėkite druską, pipirus ir padažą patroškinkite kelias minutes. Jeigu mėgstate, galite pagardinti šviežiais krapais.

Keptos vištienos šlaunelės su kuskuso ir fetos salotomis

Salotoms Jums reikės:

175 g kuskuso

250 ml vandens

1 vnt. agurko

saujos vynuoginių  pomidoriukų

2 valg. š. alyvuogių aliejaus

1 vnt. citrinos

270 g fetos sūrio

granatų sėklų

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

Paruošimas:

Nedideliame puode užvirkite vandenį. Jam užvirus suberkite kuskusą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pamaišykite ir  išjunkite ugnį, puodą uždenkite dangčiu ir 10 min palikite pastovėti. Tuomet šaukštu pamaišykite išbrinkusias kuopas ir leiskite joms atvėsti. Kol kuskusas vėsta pasiruoškite daržoves. Nedideliais gabaliukais supjaustykite agurką ir pomidorus.

Į dubenį suberkite atvėsusį kuskusą, suberkite paruoštas daržoves. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įspauskite citrinos sulčių. Salotas pagardinkite druska, pipirais, suberkite pjaustytą fetą. Viską gerai sumaišykite. Patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais ir granatų sėklomis.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Reklama

  • Apie mus
  • Orai

© 2018 KKZ - Su meile TavoWEB.

No Result
View All Result
  • Aktualijos
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Orai

© 2018 KKZ - Su meile TavoWEB.

Sveiki sugrįžę!

Prisijunkite su slaptažodžiu

Pamiršote slaptažodį?

Registruokis!

Užpildyk laukelius žemiau...

Visi laukai yra privalomi. Prisijungti

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti