Konditerio specialybės mokiniai šventėms siūlo pasigaminti šventinį desertą

Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus konditerio specialybės mokiniai ir jų profesijos mokytojos Reda Daučionienė ir Ginta Marčenkienė šventėms siūlo pasigaminti šventinį desertą

Keptų obuolių putėsiai

Keptų obuolių tyrė 200 g

Cukrus pagal skonį (apie 100 g)

Manų kruopos 50 g (4 valgomi šaukštai)

Vanduo 500 g

Obuoliai iškepami su odele, pertrinama per sietelį. Atsveriame 200 g tyrės, atskiedžiame vandeniu, dedame cukraus pagal skonį. Puodą su putėsių mišiniu dedame virti. Į užvirusį skystį plona srovele pilame manų kruopas ir verdame apie 4–5 min ant lėtos ugnies. Išvirusi košė atvėsinama iki 30 °C ir išplakama iki purios masės. Išplakti putėsiai dedami į indelius ir dekoruojami savo nuožiūra – cinamonu, uogomis, mėtų lapeliais.

Vaisių užpiltinė

Paruošti norimo skonio želė. Į indelius dėti mandarinus arba norimas uogas ir užpilti paruošta želė. Puošti plakta grietinėle ir vaisiais ar uogomis.

Spanguolių putėsiai

250 g spanguolių

1 l vandens

150 g cukraus

40 g želatinos

Želatiną užpilti virintu vandeniu ir palikti brinkti 20 min. Į puodą pilti 1 l vandens, dėti spanguoles, cukrų ir užvirti. Pavirti apie 10 minučių, nukaisti ir per sietelį pertrinti spanguoles. Dėti želatiną. Pradėjus stingti, plakti mikseriu iki standžių putų. Dėti į indelius ir puošti spanguolėmis arba šilauogėmis.

Total
0
Dalinasi
Related Posts