Spalio 16 – ąją planetoje buvo minima maisto diena. Šia proga Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai, siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į sveiką mitybą, paskelbė konkursą.
Dalyviai visą spalio mėnesį galėjo siųsti savo mėgiamiausius sveikatai palankaus maisto receptus ir nuotraukas. Nugalėtojai paaiškėjo lapkričio mėnesio pirmosiomis dienomis. Iš būrio dalyvavusių, buvo atrinkti dešimt geriausių.
Konkurso nugalėtojais pripažinti Greta Dulevičiūtė, Augustė Butkutė, Saida Spulginaitė, Aurelija Reutienė, Skirmantė Viesulaitė, Gabija Povilauskaitė, Emilija Urbietytė, Agnė Tamašauskaitė, Ernestas Staradumskis, Rokas Prazauskis.
Visuomenės sveikatos biuro specialistai pasidžiaugė dalyvių aktyvumu ir noru dalintis teisingomis mintimis.
Nugalėtojai buvo pasveikinti ir apdovanoti Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro dovanėlėmis.
„Kuršėnų krašto žinių“ inf.
KONKURSO „SVEIKATAI PALANKUS MAISTAS” NUGALĖTOJU RECEPTAI
Augustės BUTKUTĖS RECEPTAI
Vaisių salotos su medumi ir citrinos sultimis
Reikės: 0,25 stiklinės medaus, arbūzo, migdolų, smulkintų vaisių (bananų, kivi, kriaušių bei kitokių pagal skonį), uogų (vynuogių, mėlynių, serbentų bei kitų), 0,2 stiklinės citrinos sulčių.
Gaminimas: medų sumaišyti su citrinos sultimis. Migdolus, visus vaisius ir uogas sumaišyti su pagamintu padažu ir patiekti.
Avižiniai sausainiai su džiovintomis spanguolėmis
Reikės: 80 gramų rudojo cukraus, 60 gramų džiovintų spanguolių, 2 vienetų kiaušinių, 125 gramų sviesto, 250 gramų avižinių dribsnių.
Ištirpinti sviestą puode su rankena. Sviestą sumaišyti su likusiais ingredientais. Tuomet iš gautos masės suformuoti apvalius sausainėlius ir sudėti juos ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepti 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.