Trijų mokytojų komanda sėmėsi žinių Graikijoje

Šiaulių raj. Šakynos mokyklos istorijos mokytojas Audrius Mickevičius, kūno kultūros mokytoja Rima Norutavičienė ir matematikos mokytoja Asta Lengvenienė lapkričio 5 – lapkričio 9 d. dalyvavo „Erasmus“ KA1 darbuotojų kvalifikacijos kursuose „ICT for Educators: Empower Your Skills“ Graikijos sostinėje Atėnuose. „Erasmus“ KA1 projektas „Mokymo metodų lobynas“ yra skirtas tobulinti mokymo metodų įvairovę ugdymo procese. Projekto nr. 2017-1-LT01-KA101-034884.

Trijų mokytojų komanda siekė ne tik pasisemti teorinių žinių, bet ir praktiškai išbandyti kaip galima pakeisti ugdymo procesą naudojant šiuolaikinius IKT įrankius. Kvalifikacijos kursus vedė DOREA Educational Institue lektorius Apostolos Papalexiou. Kursuose dalyvavo Lenkijos, Maltos, Norvegijos ir Lietuvos mokytojai. Kursuose mokėmės pamoką paversti šiuolaikiškesne įtraukiant mokinius į ugdymosi procesą. Lektorius Apostolos Papalexiou teigė, kad šiais laikais gyvename apsupti įvairių skaitmeninių technologijų, todėl ir pamoka turi būti paremta šiuolaikinėmis technologijomis. Mokėmės, kaip ugdymo procese panaudoti Facebook – socialinį tinklą, WhatsApp – tekstinių pranešimų ir pokalbių programėlę, Google Drive – dokumentų saugyklą, Canva – grafinių paveikslėlių redagavimo programą, Rawshorts ir Animaker – vaizdinės medžiagos kūrimo įrankį, Blogger – teksto, nuotraukų ir vaizdo įrašų tinklaraštį ir kitas programas. Turėjome su šiomis priemonėmis atlikti užduotis.

Neatsiejama mokytojų mobilumo programų dalis – kitų šalių švietimo sistemų, kultūros pažinimas. Aplankėme Atėnų 165 mokyklą ir susipažinome su Graikijos švietimo sistema. Mus sužavėjo šios mokyklos mokytojų ir kitų darbuotojų geranoriškumas, pozityvi nuotaika ir noras pagelbėti. Pamatėme graikiškos ir lietuviškos mokyklos skirtumus ir panašumus. Graikų mokykloje mokosi ne tik graikų, bet ir imigrantų vaikai.

Kvalifikacijos kursų metu Šakynos mokyklos mokytojai taip pat susipažino su istorinėmis ir kultūrinėmis Graikijos vietomis. Aplankėme Panathinaiko stadioną, užlipome ant Akropolio kalvos, lankėmės Partenone ir kituose Atėnų lankytinuose objektuose.

Projekto koordinatorius

Audrius Mickevičius

Total
0
Dalinasi
Related Posts