Kuršėnai: nuo istorijos iki konditerijos  

Šios savaitės LRT Plius laidos „Stop juosta“ maršrutas nr. 70 – Kuršėnai. Nuo tarpukarinio cukraus fabriko iki „Kuršėnų vyniotinio“ bei miesto gyvenimo, primenančio vesternus.

Šios savaitės laidos „Stop juosta“ maršrutas – Kuršėnai, kuriame su miesto istoriją tyrinėjančiu istoriku ir rašytoju Jonu Kiriliausku, amžininku Stasiu Liniausku, meno mokyklos muzikantais bei Ventos slėnio vaikų namų vadovu Feliksu Rudzinsku tyrinėsime miesto istoriją bei išskirtinę krašto architektūrą.

Aplankysime miesto centrą, Basanavičiaus gatvę, lietuvių prekybos kooperatyvą, šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, Pavenčių cukraus fabriką bei geležinkelio stotį, Ventos slėnio vaikų namus ir daug kitų unikalių miesto pastatų.

Taip pat susitiksime su garsiojo „Kuršėnų vyniotinio“ kūrėja Eugenija Dragūniene, kuri atskleis šio ypatingo konditerijos gaminio atsiradimo idėją bei gamybos procesą.

Laidą „Stop juosta“ žiūrėkite sekmadienį, sausio 6 dieną, 13 valandą, per LRT Plius.

Total
0
Dalinasi
Related Posts
Skaityti daugiau

Rudens arbatos

,,Spanguolių arbata‘‘ Reikės:  250 ml vandens, šaukštelis žaliosios arbatos, šaukštas spanguolių ( tinka ir trintos su cukrumi), pagal…