Įsidėmėkite naudingus patarimus ir naudokitės jais, netgi gamindami pačius paprasčiausius patiekalus, tada galėsite kurti tikrus gastronominius šedevrus.
* Jei patiekalui reikia lengvo česnakų prieskonio, tačiau bijote persistengti, įtrinkite indą česnako skiltele, o paskui sudėkite į jį maistą.
* Patyrusios šeimyninės mokės panaudoti alų – šis gėrimas su sojos padažu bus puikus marinatas mėsai, o nedidelis kiekis tamsaus alaus, įpiltas troškinant daržoves, suteiks patiekalui subtilų skonį.
* Jei persūdėte sriubą, nenusiminkite. Įberkite į marlę kruopų, užsukite ir įdėkite į sriubą. Kruopos sugers druskos perteklių.
* Kad ryžiai būtų baltutėliai, virdami įpilkite į vandenį lašelį acto.
* Pjaustant virtas kiaušinis trupa, o trynys limpa? Pamerkite peilį į šaltą vandenį.
* Kad sultinys būtų skaidrus, įmeskite į jį kubelį ledo ir užvirinkite.
* Virdami pupeles neuždenkite puodo, tada jos nepatamsės.
* Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1–2 dienas.
* Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15–20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
* Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.
* Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi. To negalima pasakyti apie sūdytus ar džiovintus žalumynus.
* Kad verdamas pienas neišbėgtų, indo kraštus patepkite sviestu. O jei nepatinka karšto pieno paviršiuje susidaranti plėvė, įmeskite ledo gabaliuką ir greimas nesusidarys.
* Kad bulvės nesukristų, druskos įberkite prieš pat joms išverdant, o ne virimo pradžioje.
* Kad bulvių košė nebūtų pilka, pilkite karštą, o ne šaltą pieną, taip pat įmaišykite išplaktą kiaušinio baltymą – bus skanesnė ir puresnė.
Parengė Simas SIMAITIS