Kalėdinis keksas su džiovintais vaisiais

Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriaus profesijos mokytoja Reda Daučionienė siūlo išsikepti Kalėdinį keksą su džiovintais vaisiais, kuriuo ne tik palepinsite savo svečius, bet ir papuoš šventinį stalą.

Kalėdinis keksas su džiovintais vaisiais

Sviestas 220 g

Cukraus pudra 100 g

Kiaušiniai 3 vnt.

Kondensuotas pienas su cukrumi 240 g

Apelsinas 2 vnt.

Druska 1 arb. šaukštelis

Kepimo milteliai 5 g

Miltai 150 g

Migdolų miltai 50 g

Džiovinti vaisiai ir uogos 300–400 g (razinos, spanguolės, abrikosai, slyvos)

Darbo eiga:
Minkštas sviestas išplakamas su cukraus pudra iki purios masės, tada po vieną dedami kiaušiniai (kiaušiniai turi būti kambario temperatūros) ir vėl plakama iki purios masės. Suberiama nutarkuota apelsino žievelė. Miltai persijojami su kepimo milteliais. Džiovinti vaisiai pamirkomi šiltame vandenyje, nuplaunami, nusausinami ir suberiami į išplaktą riebalų-kiaušinių masę. Suberiami migdolų ir persijoti kvietiniai miltai, atsargiai išmaišoma, sukrečiama į kekso formą ir kepama 165–175 °C temperatūroje apie 45–50 min. Patikrinti, ar keksas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei jis iš kekso ištraukiamas sausas, vadinasi, keksas iškepė. Keksą galima dekoruoti tirpintu šokoladu arba cukraus pudros glajumi. Apibarstyti cukriniais pabarstukais, smulkintais riešutais, džiovintais vaisiais.  

Total
0
Dalinasi
Related Posts