Kulinariniai triukai   

Kad Jūsų laikas virtuvėje gaminant maistą būtų malonus, o patiekalai skanūs, siūlome naudotis keliais paprastais patarimais.

Kad virto kiaušinio lukštas lengviau nusiluptų, įdėkite į vandenį citrinos griežinėlį arba pusę arbatinio šaukštelio sodos.

Nuo šiol nebereikia bėgti pas kaimynę pasiskolinti kiaušinio kepimui, jeigu jūsų atsargos pasibaigė pačiu netinkamiausiu momentu, kiaušinį lengvai pakeisite pusele sunokusio banano.

Būna, kad į patiekalą reikia įdėti kelias skilteles, o gal ir galvutes česnako, tačiau valyti jas tikras vargas. Užduotį palengvins mikrobangų krosnelė. Įdėkite į ją česnakus ir palaikykite apie 15 sekundžių nustatę minimalų galingumą. Po to česnakai išsilukštens gerokai lengviau.

Pirkdami paprikas atkreipkite dėmesį į kamerų kiekį dugne. Paprikos su 3 kameromis yra saldesnės, jas galima vartoti žalias, o tos, kurios turi 4 kameras, yra stangresnės ir kartesnės, jos idealiai tinka įvairių patiekalų gaminimui.

Dantų siūlas lengvai supjaustys bet kokius kepinius, taip pat ir biskvitą tortui. Toks triukas tiks ir žaliai tešlai, pavyzdžiui, gaminant bandeles su cinamonu.

Keptos bulvės – dažna vakarienė daugelyje šeimų. Jeigu jūsų šeima  ne išimtis, pabandykite sutaupyti laiko ir aliejaus, pagaminkite tokias bulvytes orkaitėje. Tiesiog nuplaukite bulves, padarykite įpjovimus, apšlakstykite aliejumi, pasūdykite ir apibarstykite prieskoniais. 40 minučių orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje – ir paruošta! Į įpjovimus galima įdėti bet kokio įdaro: lašinių, sviesto arba lydyto sūrio riekelių.

Kad neverktumėte pjaustydama svogūnus, prieš tai palaikykite juos 15 minučių šaldiklyje.

Iš tiršto jogurto išeis sveikas ir gardus skanumynas vaikams. Įtraukite jogurto į konditerinį švirkštą ir išspauskite lašelius ant kepimo popieriaus. Tik viena valanda šaldiklyje – ir galima mėgautis!

Pagal spaudą

Total
0
Dalinasi
Related Posts