Gripo epidemija pamažu traukiasi 

 Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) mažėja. Mūsų rajone sergamumas ir toliau lieka vienas iš mažiausių tarp apskrities rajonų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Šiaulių departamentas (NVSC Šiaulių departamentas) informuoja, kad Šiaulių  apskrityje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) pamažu mažėja.

NVSC Šiaulių departamento duomenimis, 7-ąją šių metų savaitę (vasario 12-18 dienomis) bendras Šiaulių apskrities sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis sumažėjo nuo 159,8 iki 113,6 atvejų 10 tūkstančių gyventojų, tačiau gripas iš visų susirgusiųjų sudaro 22,1 procento. Per savaitę gripas kliniškai diagnozuotas 671 asmeniui, iš jų  – 178 vaikams (26,5 procento).

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 6-osios metų savaitės duomenimis, registruotas mažesnis sergamumas visose Šiaulių apskrities rajonuose. Didžiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Šiaulių mieste, mažiausias – Akmenės rajone. Daugiausia gripo atvejų užregistruota Šiaulių mieste, Šiaulių, Joniškio ir Kelmės rajonuose, tačiau mūsų rajone septintąją metų savaitę sergamumas buvo didesnis negu Akmenės rajone.

Vasario 5-11 dienomis rajone diagnozuoti 93 gripo ir 331 ŪVKTI ir gripo atvejis arba 80,26 atvejo 10 tūkstančių gyventojų.

Vasario 12-18 dienomis rajone buvo užregistruoti 88 gripo ir 310 ŪVKTI ir gripo atvejai arba 75,2 atvejo 10 tūkstančių gyventojų.

Per savaitę į Šiaulių apskrities ligonines dėl gripo kreipėsi 166 asmenys, iš kurių 8 (1 suaugęs ir 7 vaikai ) buvo hospitalizuoti.

NVSC Šiaulių departamentas informuoja, kad šiuo metu gripo epidemija paskelbta keturiose Šiaulių apskrities savivaldybėse. Šių metų sausio 31 d. gripo epidemija paskelbta Joniškio rajono, vasario 6 d. – Akmenės rajono, vasario 7 d. – Šiaulių miesto, o vasario 14 d. – Kelmės rajono savivaldybėse.

Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, Šiaulių apskrityje sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo daug mažesnis ir siekė 69,6 atvejo 10 tūkstančių gyventojų per savaitę, gripu sirgo 75 Šiaulių apskrities gyventojai.

„Kuršėnų krašto žinių“ inf.

Total
0
Dalinasi
Related Posts