Apie bendravimą ir bendradarbiavimą

Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos 1GB klasės mokiniai  kartu su tėveliais, baigiantis vasariui, susirinko į  antrą  bendrą tėvų ir mokinių  susirinkimą, kad  visi drauge  pasidžiaugtų savo  darbo rezultatais.

Kadangi klasėje mokosi  net 11 mokinių, kurių pažymių vidurkis aukštesnis negu 8.01, tai šiems buvo  įteiktos ne tik ir padėkos, bet ir dideli raudonskruosčiai obuoliai – Pažinimo simboliai, kad šie neprarastų domėjimosi, smalsumo, o pažinimas  vestų juos  vis gilyn ir gilyn į Žinių pasaulį.

Susirinkime –šventėje  pasidžiaugta visais devintokais: ir tais, kurie mokėsi tik gerai ir labai gerai, ir tais, kurie dalyvavo Šiaulių rajono olimpiadose ar konkursuose, gindami gimnazijos garbę, ir tais, kurie atstovavo gimnazijai įvairiose sportinėse varžybose. Gimnazijos garbę dalykinėse rajono olimpiadose, konkursuose gynė 1GB klasės mokiniai Gustė Daugvilaitė, Deimantė Stanelytė, Pijus Milašius, Kajus Grigalaitis, Mantas Liutvinas. Tiesa, net dvi 1GB klasės mokinės už labai gerą mokymąsi gimnazijoje organizuojamoje Pirmūnų pagerbimo šventėje bus apdovanotos aukso ir sidabro ženkleliais. Ugnė Kudinovai už  I pusmečio rezultatus bus įteiktas aukso, o Gustei Daugvilaitei – sidabro ženklelis.

Tačiau ypač smagu, kad klasėje yra  ir menui, ir sportui labai gabių vaikų, todėl klasės auklėtoja perskaitė visiems 1GB klasės devintokams adresuotą menų globėjo dievo Apolono laišką. Menų globėjas Apolonas džiaugėsi, kad šios klasės mokiniai daug keliauja, plečia savo kultūrinį akiratį: jie pabuvojo Vilniuje, kur žiūrėjo Sofoklio ,,Antigonę“, buvo nuvykę į Rygą ir matė P. Čaikovskio baletą ,,Spragtukas“, pasivaikščiojo po Rygos senamiestį, apžiūrėjo kaimynų sostinę iš 65 metrų aukščio, lankėsi Karo muziejuje. Kadangi 1GB klasėje mokosi daug įvairių gebėjimų mokinių, tai  devintokai visiems, susirinkusiems į bendrą renginį, pademonstravo savo gebėjimus, talentą. Juos pamatyti ir įvertinti kvietė Deimantė Stanelytė ir Pijus Milašius – antros dalies renginio vedėjai.

Susirinkime – šventėje dalyvavo ir Kuršėnų  meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Audronė Vaitekūnienė. Ji ne tik kartu su devintokais apžiūrėjo dailės kūrinių parodą (trys 1GB devintokai eksponavo 16 darbų), bet ir pasidžiaugė, kad šie mokiniai, išdrįsę tėvams, mokytojams, klasės draugams parodyti  ir pristatyti savo darbus, mokosi ir Kuršėnų meno mokykloje. Savo darbus  eksponavo ir susirinkusiems pristatė devintokai Kristupas Šimkus, Lukas Muchtarovas, Pijus Milašius. Susirinkime – šventėje šoko jų klasės draugės Smiltė Bundulaitė ir Gustė Liutvinaitė, A. Vasaitytės eilėraščiu savo jausmus atskleidė Deimantė Stanelytė. Be to, D. Stanelytė kanklėmis, klausant savo specialybės mokytojai Audronei Vaitekūnienei, atliko net du kūrinius.

Tad tą vakarą mokinių žinios, jų smalsumas, pagarba muzikai, dailei, šokiui, sportui (keli mokiniai – sportininkai) virto vienu didžiuliu kūrybiniu polėkiu. Ačiū visiems tėveliams, Kuršėnų  meno mokyklos direktoriaus pavaduotojai Audronei Vaitekūnienei, dailės mokytojams Indirai Zebčiukienei, Daliai Jokubauskienei, Petrui Rakštikui prisidėjusiems, paskatinusiems ar kokiais kitais būdais parodžiusiems vaikams, kad viskas, kas gražu, – tiek pat reikalinga, kaip ir tai, kas naudinga, – gal net daugiau.

Raimonda RUMBINAITĖ, mokytoja, 1 GB klasės auklėtoja

Audronės VAITEKŪNIENĖS nuotr.

Total
0
Dalinasi
Related Posts