Kuršėnų seniūnaičių ir Deksnės bendruomenės dovana Kuršėnams

Kuršėnų miesto Deksnės bendruomenė ir Kuršėnų miesto seniūnaičiai: Darius Simonavičius (Gedimino seniūnaitija) ir Darius Jonaitis (Gimnazijos seniūnaitija,), susivienijo bendram tikslui. Miestiečiams padovanojo – autobusų stotelės paviljoną.

Kuršėnuose, Vytauto ir Kudirkos gatvių sankirtoje, esanti autobusų stotelė viena iš tų, kurioje kasdieną autobuso į darbus, į Šiaulius ir į aplinkines gyvenvietes laukia daug šio mikrorajono gyventojų. Toje vietoje iki šiol buvo tik senas suoliukas. Lyjant ar sningat žmonės neturėdavo kur pasislėpti. Gedimino seniūnaitijoje įsikūrusi Deksnės bendruomenė, matydama tikrai žmonėms aktualią problemą, kreipėsi į valdžios atstovus prašydama įrengti stotelę su stogeliu. Deja, jokios valdžios iniciatyvos nebuvo sulaukta.

Tada gimė mintis padovanoti stotelę žmonėms. Tokiam kilniam tikslui susivieniję Deksnės bendruomenė ir seniūnaičiai Darius Simonavičius bei Darius Jonaitis, jau  Vasario 16-osios išvakarėse džiaugėsi galutiniu rezultatu. Stotelė buvo pastatyta Vytauto ir Kudirkos  gatvių sankirtoje, prie naujai besikuriančios Veterinarijos klinikos. Stotelė buvo įrengta bendruomenės, seniūnaičių asmeninėmis lėšomis ir gerų žmonių pagalba.

Tokiu savo poelgiu iniciatyvos organizatoriai nori parodyti pavyzdį ir  paskatinti  bendruomenes, nevyriausybines organizacijas, Kuršėnų miesto gyventojus būti aktyviais miesto bendruomenės nariais, jungtis kartu ir kurti gražesnius Kuršėnus. Būti ne tik prašančiais ir laukiančiais, bet tuo pat ir duodančiais bei kuriančiais.

„Kuršėnų krašto žinių“ inf.

Asmeninio albumo nuotr.

Total
0
Dalinasi
Related Posts