Kulinarinės gudrybės                 

Paprastos kulinarinės gudrybės, kurios padės valgyti sveikiau ir jaustis geriau.

Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, virkite juos pasūdytame vandenyje.

Jei norite, kad plaukai augtų greičiau, valgykite liesą jautieną ir veršieną, nes  plaukų augimą skatina ir stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – metioninas ir cisteinas.

Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.

Česnako galvutėje yra 7 procentai baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.

Mandarinai ar jų sultys turi daug vitamino A (karotino), kuris 9 procentais sumažina riziką susirgti kepenų ar kitų organų vėžiu. Tik nepamirškite, kad visos sultys geriamos 30 minučių prieš valgį.

Dietologai tyrimais įrodė, kad šaldytos daržovės naudingesnės negu ilgesnį laiką laikytos šviežios, nes  kol šviežios daržovės patenka ant prekystalio, jos praranda daugumą jose esančių vitaminų ir mineralų. O štai ką tik nuskintose ir užšaldytose daržovėse išlieka visos žmogaus sveikatai naudingos medžiagos. Mokslininkų nuomone, kuo ilgiau saugomos šviežios daržovės, tuo mažiau jose yra žmogaus organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų.

Pagal  spaudą

 

Total
0
Dalinasi
Related Posts