Ko siekiama melaginga informacija?

Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paskleista informacija apie iš kai kurių vaikų globos namų neva į Italiją išvežamus vaikus. Informacijoje paminėti Kuršėnų vaikų globos namai kreipėsi į teisėsaugą.

 

Informacija socialiniame tinkle

Prieš porą savaičių socialiniame tinkle „Fecebook“ pasirodė trumpa informacija apie į Italiją vežamus vaikų globos namų auklėtinius. Trumpoje žinutėje buvo teigiama, jog vaikai buvo verčiami užsiiminėti prostitucija. Tekste buvo paminėti ir mūsų rajone veikiantys Kuršėnų vaikų globos namai.

Po kelių dienų ši informacija iš socialinio tinklo dingo.

Šios savaitės pradžioje kai kurie „Facebook“ vartotojai gavo žinutes, kuriose buvo paminėta jau anksčiau skelbta informacija, nurodytos kai kurios su tuo susijusių Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojų pavardės.

Susisiekti su žmogumi, iš kurio neva tinklalapio buvo paskleista ši informacija, redakcijai nepavyko. Visą laiką galimas jo telefonas buvo išjungtas.

Kreipėsi į policiją

„Kuršėnų krašto žinios“ susisiekė su Kuršėnų vaikų globos namų direktoriumi Feliksu Rudzinsku. Direktorius sakė, jog pats „Facebook“ socialiniame tinkle išplatintos žinutės nematė, tačiau jį apie tai informavo buvę Vaikų globos namų auklėtiniai.

„Paskambino buvę Vaikų globos namų auklėtiniai, kurie teiravosi, kas vyksta įstaigoje, kad pasirodė tokia žinutė. Buvę globotiniai siūlė net savo pagalbą, kad visa tai būtų sustabdyta“, – sakė direktorius.

F. Rudzinskas tvirtino, kad ši žinutė socialiniuose tinkluose yra dezinformacija.

„Mūsų Vaikų globos namų auklėtiniai nėra važiavę į Italiją nei neseniai, nei anksčiau. Norint vaiką išvežti į užsienį reikia gauti nemažai leidimų. Žinau, kad 2013-2014 metais buvo duoti leidimai pagal vaikų svečiavimosi užsienyje programą, tačiau mūsų įstaigai ši programa buvo neaktuali, todėl mums jokie leidimai vaikų išvežimui nebuvo reikalingi. Tokie leidimai, kurio kopija buvo patalpinta socialiniame tinkle, buvo bendrinio pobūdžio, bet neišduoti konkrečiai įstaigai. Socialinio tinklo vartotojas, paskelbęs šį dokumentą, ir toliau klaidina visuomenę“, – teigė jis.

Direktoriaus žodžiais, įstaiga lapkričio 26-ąją kreipėsi į policijos pareigūnus, kad būtų sustabdytas dezinformacijos platinimas. Pareiškimas buvo priimtas.

Paklaustas, ar skleidžiant melagingą informaciją, kažkas taip nebando kerštauti, direktorius tvirtino, jog nežino už ką reikėtų kerštauti.

Į klausimą, ar tai negali būti susiję su Vaikų globos namų reorganizacija, F. Rudzinskas teigė: „Viskas vyksta normaliai. Nė vienas vaikas neišmetamas iš globos namų, jokių nesusipratimų nei su vaikais, nei su darbuotojais nėra buvę“.

Direktorius redakcijai sakė, jog skaudžiausia šioje istorijoje yra vaikams.

„Kodėl niekas nepagalvoja apie vaikus, jų reakciją, kai skleidžia tokias nesąmones. Ar tai sveiko proto žmogus?“, – piktinosi įstaigos vadovas.

Rajono meras Antanas Bezaras redakcijai patvirtino, jog direktorius jį asmeniškai patikino, kad panašių atvejų nebuvo, o norint su vaikais išvažiuoti į užsienį, reikia informuoti ir savivaldybę.

Saulius JUŠKEVIČIUS

Total
0
Dalinasi
Related Posts
Skaityti daugiau

Dingo be žinios

Šiaulių apskrities policijos Joniškio  rajono  komisariato  pareigūnai ieško be žinios dingusio 43 metų Sauliaus Vozbuto. Nuo liepos 13…