Gaminti šokoladinius skanėstus yra sunkiau nei pataikyti į krepšį. Tokią nuomonę „Šiaulių“ krepšininkai susidarė susirinkę „Rūtos“ šokolado muziejuje, kur ne tik išbandė sportininkams tinkamus batonėlius, tačiau ir patys tapo šokolado meistrais.
Apsilankymas muziejuje prasidėjo degustacija, kurios metu „Šiaulių“ krepšininkai tapo vienais pirmųjų, galėjusiu išbandyti dar tik kuriamus ir prekyboje kol kas nepasirodžiusius puikiai sportininkams tinkamus baltyminius batonėlius, todėl profesionalių krepšininkų nuomonė „Rūtos“ įmonės atstovams buvo labai įdomi.
Tuo pačiu jie paragavo ir trijų skonių „Greenz“ saldainių su mėlynėmis, žemės riešutais bei kokosu. Jau gaminamų „Greenz“ batonėlių, tinkančių vegetarams ir veganams, skonį „Šiaulių“ komanda puikia pažįsta ir mėgsta – prieš rungtynes krepšininkai užkandžiauja batonėliu su magniu, padedančiu mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
Po degustacijos ekipos sportininkai su treneriu Antanu Sireika ir direktoriumi Mindaugu Žukausku patys trumpam virto šokolado meistrais, kurdami rankų darbo šokoladinius desertus, taip pat skanavo ir neįprastą delikatesą – šokolade panardintą ir įvairiais pabarstukais pagardintą kietąjį sūrį.
Susidėjusi savo gaminius į dėžutes lauktuvėms, komanda muziejuje susipažino su tūstančius metų skaičiuojančia šokolado istorija, sužinojo apie Lietuvos šokolado fabrikus bei apie ilgiausiai mūsų šalyje veikiantį „Rūtos“ saldainių fabriką.
Apsilankymo pabaigoje daugiausiai emocijų sukėlė interaktyvus muziejaus kompiuterinis žaidimas, kuriame kapitonui Arminui Urbučiui iššūkį metė Vytautas Šarakauskas, Karolis Lukošiūnas ir Mantvydas Žukauskas. Triumfavo pastarasis, į savo taupyklę surinkęs daugiausiai pasirinktos formos saldainių.