Kurtuvėnuose pasveikinti pagyvenę žmonės

Spalio 3-ąją į šv. Mišias Kurtuvėnų šv. Jokūbo bažnyčioje, skirtas Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai, rinkosi kurtuvėniškiai, svečiai ir Šiaulių rajono neįgaliųjų ir senjorų asociacijos “Neužmirštuolė”, vadovaujamo Irenos Urbonavičienės, nariai. Parapijos klebono Mariaus Dyglio aukojamose šv. Mišiose buvo meldžiamasi už neįgaliuosius, pagyvenusius žmones. Šv. Mišiose drauge su kurtuvėniškiais meldėsi ir Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras su žmona Birute.

Savivaldybės meras pasveikino pagyvenusius žmones, už nuoširdų darbą buriant neįgaliuosius, pagyvenusius žmones meras padėkojo Šiaulių rajono neįgaliųjų ir senjorų asociacijos “Neužmirštuolė” vadovei, Kurtuvėnų seniūnaitei, Šiaulių rajono socialinių paslaugų centro socialinei darbuotojai Irenai Urbonavičienei įteikdamas jai skėtį su Savivaldybės logotipu – kad ir toliau telktų žmones geriems darbams ir teiktų užuovėją bei fotoalbumą „Šiaulių rajono vaizdai ir ženklai“.

Po šv. Mišių persikelta į parapijos namus, kur visiems asociacijos nariams buvo paruoštos rėmėjų dovanos, pačių kurtuvėniškių kruopščiai supakuotos. Renginį vedė Kurtuvėnų bibliotekininkė Aurelija Kniurienė, skambėjo kurtuvėniškių – Elenos Vaitkienės, Stefanijos Volbikienės ir Ramunės Mikėnienės atliekami romansai, Adolfo Kazlausko dainos.

Irena Urbonavičienė sakė, jog Šiaulių rajono neįgaliųjų ir senjorų asociacija ne veltui vadinasi “Neužmirštuolė“ – yra didžiulis noras, kad neįgalieji, pagyvenę žmonės nebūtų užmiršti. Irena Urbonavičienė pasidžiaugė, kad atsirado nemažai rėmėjų, kurie parėmė šią šventę ir pradžiugino asociacijos narius. Padėkojo už šventės vaišes Zosės Kalnikienės kavinei ir niekada neatsisakantiems padėti kurtuvėniškių Jankevičių sodybai „Erelio lizdas“ ir kitiems Kurtuvėnų geradariams. Tiems asociacijos nariams, kurie negalėjo atvykti į šventę, dovanų lauknešėlius nuvežė į namus.

Parapijos namuose vyko ir puikios fotomenininko, pedagogo, kurtuvėniškio Algirdo Kontrimo fotografijų parodos ir naujausio jo fotografijų albumo „Vaikystės vandenų šalyje“ pristatymas. Algirdas Kontrimas – žinomas fotografijos meistras, poetas, dainų tekstų autorius, kilęs iš Kurtuvėnų ir dalį savo gyvenimo susiejęs su gražiuoju Kurtuvėnų miesteliu, Šiaulių rajono Meškuičių gimnazijos direktorius parapijos namuose, Kurtuvėnuose, atidaro jau nebe pirmąją parodą. Šį kartą jo fotografijos atspaustos ant drobės, ypatingai puikiai atskleidžia Kurtuvėnų miestelio ir jo apylinkių grožį.

O jo naujasis fotografijų albumas „Vaikystės vandenų šalyje“ – pasakoja apie Kurtuvėnus, Kurtuvėnų regioninį parką, apsuptus vandenų. Čia nuo seno daug vandenų, nes tyvuliuoja dar Kurtuvėnų dvaro laikais įkurti žuvininkystės tvenkiniai. Nuo žemės – Kurtuvėnai ir jo apylinkės vienokios, o pakėlus vaizdo kamerą su dronu – atsikleidžia pasakiškas pasaulis su miškais, tyvuliuojančiais ir jau užankančiais ežerais, Dubysos upe ir įvairiais upeliukais, mėlynais kaspinais juosiančiais gražiausius Kurtuvėnų gamtos kampelius. Pats fotografijų autorius Algirdas Kontrimas Kurtuvėnus, pagal vandens telkinių kiekį, prilygina net Venecijai ir sako, kad frazės „Kur tu, Venecija?“ sąskambį gali išgirsti ir kaip „Kurtuvėnecija“.

Algirdą Kontrimą su puikia paroda ir nauju albumu pasveikino Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras. „Jūsų meilė gimtajam kraštui ir jo žmonėms išsiskleidžia nuostabiomis nuotraukomis, eilėraščiais ir dainomis. Turėdamas Dievo dovanotą jautrią sielą ir menininko žvilgsnį pamatote tai, ko eilinio žmogaus akis ir širdis nespėja pagauti. Kūryba žmogaus gyvenimą daro prasmingu“, – sakė meras, dėkodamas, kad Algirdo Kontrimo parodos nuolat keliauja į įvairiausius Šiaulių rajono kampelius ir džiugina žmones. „Sėkmės ir laimės – kasdienybėje ir šventėse, džiaugsmo ir prasmės – kūryboje!“, — palinkėjo meras Antanas Bezaras.

Algirdą Kontrimą, Šiaulių rajono neįgaliųjų ir senjorų asociacijos “Neužmirštuolė“ narius ir jų vadovę Irena Urbonavičienę pasveikino Seimo narės Rimos Baškienės padėjėja Birutė Banienė, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariai Ingrida Venciuvienė, Darius Ramančionis, dėkodami už prasmingą veiklą ir kūrybinį darbą.

Šiaulių rajono savivaldybės mero padėjėja Rita Žadeikytė

Zigmo Ripinskio nuotraukos

Total
0
Dalinasi
Related Posts