Gruzdžių gimnazistės – čempionės  

Gruzdžių gimnazijos merginų krepšinio komanda tapo Lietuvos mokyklų žaidynių čempione.

Gruzdžių gimnazijos merginų krepšinio 3×3 komanda sėkmingai pasirodžiusi Lietuvos mokyklų žaidynių finalinėse varžybose tapo čempione.

Į Lietuvos mokyklų žaidynių finalines varžybas Gruzdžių gimnazijos merginų krepšinio 3×3 komanda pateko nugalėjusi visas rajono mokyklų komandas bei sėkmingai sužaidusiai tarpzoninėse varžybose. Į žaidyių finalą grzdiškės pateko jau trečią kartą.

12 finalo komandų burtų keliu buvo suskirstytos į keturis pogrupius. Gruzdžių gimnazijos komanda pateko į B pogrupį kartu su Rietavo savivaldybės Žadvainių pagrindine mokykla ir Kupiškio rajono Antašavos mokykla-daugiafunkciniu centru. Abi priešininkų komandos buvo įveiktos gana lengvai ir nemažais skirtumais.

Atkrintamosiose varžybose teko žaisti su Šilalės rajono Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija. Rungtynių pradžia buvo atkakli, bet varžybų pabaigoje geriau sužaidusios mūsų gimnazijos merginos pateko į pusfinalį, kur susitiko su Molėtų rajono Inturkės pagrindine mokykla. Pusfinalio varžybas merginos laimėjo dideliu taškų skirtumu ir pateko į finalą.

Finale gruzdiškės susitiko su Panevėžio rajono Velžio gimnazijos moksleivėmis. Čia vyko atkakli kova, bet gerai puolime sužaidusioms Gruzdžių gimnazijos lyderėms G. Dominauskaitei ir G. Pociutei, gynyboje L. Blinstrubytei, Gruzdžių gimnazijos merginų krepšinio 3×3 komanda,  pirmą kartą Šiaulių rajono istorijoje, tapo Lietuvos mokyklų žaidynių čempionėmis.

Ši diena istorine tapo ne tik Gruzdžių gimnazijai, bet ir visam Šiaulių rajonui, nes pirmos vietos laimėtojais tapo ir Kužių gimnazijos vaikinų komanda.

Apdovanojimai vyko Jonavos didžiojoje scenoje, šventėje dalyvavo nemažai žinomų Lietuvos sporto ir kultūros veikėjų, sporto šventę aplankė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiutė, o apdovanojimus įteikė Jonavos meras Eugenijus Sabutis.

Komandos buvo apdovanotos Lietuvos tautinio olimpinio komiteto  taurėmis, originaliais Lietuvos 100-čiui skirtais medaliais, diplomais ir marškinėliais. Gruzdžių gimnazijos komandoje žaidė:  G. Dominauskaitė, G. Pociutė, O. Leliukaitė, L. Blinstrubytė.

Jonavoje vyko ne tik krepšinio, bet dar 5 sporto šakų respublikiniai finalai bei žiemos LTEAM žiemos olimpinis festivalis, kuris sukvietė apie 6 tūkstančius dalyvių iš visos Lietuvos.

Aurimas SKĖRYS

Kūno kultūros mokytojas

Total
0
Dalinasi
Related Posts