Žadžiūnuose švęstos Antaninės

Šių metų Antaninių šventė Žadžiūnuose prasidėjo Šv. Mišiomis už mirusius Žadžiūnų ir aplinkinių kaimų gyventojus, palaidotus Norušaičių kapinėse. Dėkingi esame Lygumų parapijos klebonui Vytautui Zvirzdinui, kuris mielai, be jokio atlygio sutiko aukoti Šv. Mišias. Mirusių atminimą pagerbėme tylos minute, smuiko melodijomis, kurias atliko Elzė Kerulytė, jautriais posmais, kuriuos skaitė Nijolė Girniuvienė, uždegtomis žvakelėmis, gėlėmis.

Į vasaros šventę Žadžiūnai įžengė nuostabiais smuiko garsais, kuriuos dovanoja jauna smuikininkė iš Panevėžio, atvykusi pas senelius į Žadžiūnus, Elzė Kerulytė. Žadžiūnų bendruomenės pirmininkė Malvina Stravinskienė ir Nijolė Girniuvienė šiltais žodžiais, ąžuolų vainikais ir gėlėmis pasveikino visus dalyvavusius Antanus, o Bridų filialo stilizuota kapela, vad. Julius Muliarčikas, skyrė muzikinius kūrinius varduvininkams ir visiems  susirinkusiems. Nors ir lietutis krapnojo, bet žadžiūniečiai kartu dainavo, lingavo, negailėjo aplodismentų, legendiniam Maestrui, pop dainininkui Aleksui Lemanui.

Vaikai ir ne tik vaikai su dideliu susidomėjimu dalyvavo ŠRSVB atvežtose edukacijose, piešė knygų skirtukus, laminavo, mėgavosi smėlio terapija, garsiai skaitė su bitutėmis, pūtė muilo burbulus, džiaugėsi nupieštais piešinukais ant rankyčių , stebėjo kaip gimsta darbai iš keramikos ir kt. Pirmą kartą buvo tiek daug ir įvairių edukacijų, kurias  išradingai vedė Žadžiūnų Jovaro bibliotekos bibliotekininkė Ona Skirmantienė, Kairių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Ramutė Preimontienė, dailės mokytoja iš Šiaulių Aneta Koryznė, tautodailininkė –  keramikė iš Kairių Aneta Rupšienė.

Šventės metu Kairių seniūno Artūro Šulčiaus ir Žadžiūnų bendruomenės pirmininkės Malvinos Stravinskienės pasirašytais sveikinimais, gėlių žiedais buvo pasveikinti vyresni kaimo gyventojai šiais metais švenčiantys 70- metį, 75- metį ir 80- metį . Bendruomenės salėje veikė  11 autorių paroda ,,Gimę iš širdies ir rankų šilumos“. Šių metų Antaninių šventėje netrūko muzikos, dainų,  šiltų padėkos žodžių, sveikinimų ir laiminimo iš dangaus, smarkaus lietaus….

ŠRSKC Kairių filialo meno vadovė Nijolė Girniuvienė

Kairių filialo nuotraukos

Total
0
Dalinasi
Related Posts