Meškuitiškiai džiaugiasi atsinaujinusiu miesteliu ir įspūdingu laisvalaikio parku

DCIM100MEDIADJI_0114.JPG

Rajono ir seniūnijos vadovai bei aktyviausi miestelio gyventojai vertino, kaip įgyvendintas Meškuičių miestelio sutvarkymo projektas.

Įvertino darbus

Rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras, Administracijos direktorius Gipoldas Karklelis, Architektūros ir paveldosaugos skyriaus vedėja Vilija Vaičekauskienė bei Turto valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas-projekto vadovas Sigitas Getneris apsilankė Meškuičiuose ir drauge su seniūne Jolanta Baškiene, jos pavaduotoja Virginija Remeikiene bei aktyviais miestelio gyventojais įvertino, kaip pavyko įgyvendinti investicinį projektą „Meškuičių miestelio bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros kompleksiškas atnaujinimas“.

Nuo 2017 metų rudens trukęs 933 647 eurų vertės projektas, finansuojamas iš Europos Regioninės plėtros fondo ir Šiaulių rajono savivaldybės biudžeto lėšų, pakeitė miestelio veidą, sutelkė bendruomenę ir gali būti pavyzdžiu, kaip, sutelktai dirbant, galima sukurti gražią aplinką, puikias erdves poilsiui ir sveikai gyvensenai bei sukurti miestelio patrauklumą.

Rajono meras A. Bezaras akcentavo, kad į Meškuičius jau atvyksta svečių pasidomėti, kaip gražiai galima sutvarkyti miestelį.

„Meškuičiams pavyko, nes bendruomenė, mokykla, kultūros darbuotojai – visi drauge tarėsi, svarstė ir sprendė, kaip tvarkyti savo miestelį“, – sakė meras.

Miestelis atsinaujino

Projekto metu atnaujinta centrinė, istorinė miestelio aikštė, teritorija priešais kultūros centrą pritaikyta masiniams kultūros sambūriams, įrengta nauja stilinga mažoji architektūra, pasodinta naujų medžių bei dekoratyvinių augalų. Sutvarkyti ir atnaujinti šaligatviai judriausiose miestelio vietose, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Savivaldybės administracijos direktorius Gipoldas Karklelis pasidžiaugė, kad pinigai išleisti labai tikslingai – sutvarkytos viešosios erdvės, kurios žmonėms tarnaus ne vienerius metus.

Atnaujintas ir parkas

Akį traukia ir atnaujintas 6,5 hektaro Meškuičių laisvalaikio, kultūros, poilsio bei sveikatingumo parkas, kuris ir patiems meškuitiškiams, ir miestelio svečiams išties daro įspūdį ir savo dydžiu, ir bendruomenės susitelkimu jį gražinti, puoselėti bei lankyti.

Meškuičių parke įrengtas pėsčiųjų-dviračių takas, vaikų žaidimų, treniruoklių, tinklinio aikštelės, apšvietimo infrastruktūra, mažoji architektūra: suoliukai, šiukšliadėžės, gėlių vazonai, pasodinta naujų medžių ir dekoratyvinių augalų. Parke daug gėlių, kurias puoselėja aktyvūs miestelio bendruomenės nariai.

„Meškuičiai labai išgražėjo! Žmonės turi kur aktyviai leisti laisvalaikį, pasivaikščioti, pasportuoti. Yra ir kur savo išmonę pritaikyti – pas mus net kalvelės gėlėmis žydi. Ir vaikams ir senjorams – visiems smagu gyventi tokioje gražioje aplinkoje“, – džiaugėsi  sutikti meškuitiškiai.

Meškuičių seniūnė J. Baškienė džiaugėsi, kad su gyventojais buvo tartasi, kokius darbus atlikti parke, miestelyje, todėl atsinaujinimas dar labiau sutelkė miestelio gyventojus, aktyvūs miestelio gyventojai padeda puoselėti, tvarkyti bei gražinti ir poilsio bei sveikatingumo oazę – miestelio parką.

Šiuo metu miestelyje jau yra kelios meškų skulptūros. Seniūnė pasakojo, kad meškuitiškiai turi svajonę įkurti meškų skulptūrų parką – vietos skulptūroms jau yra numatytos, nes būtent meška yra Meškuičių simbolis ir tai būtų puikus traukos objektas norintiems atvykti į Meškuičius.

Išsakyta ir apgailestavimų

Miestelio centre sutiktas Meškuičių Šv. vyskupo Stanislovo bažnyčios klebonas Vytautas Ripinskis apgailestavo, kad, tvarkant centrinę miestelio aikštę, kol kas nepavyko įrengti naujo šaligatvio ties centriniais bažnyčios vartais, nes, įrengus naują šaligatvį, senasis pagrindinis takas į bažnyčią per šventorių būtų atsidūręs duobėje, todėl specialistai patarė rekonstruoti takus abipus pagrindinių šventovės vartų kompleksiškai. Pirminiame šių metų Savivaldybės biudžeto projekte buvo numatytos lėšos šiai problemai išspręsti, tačiau, opozicijai paprieštaravus, šių lėšų biudžete neliko ir šiuo metu Meškuičių šventovės prieigos ties centriniu įėjimu kol kas liko nesutvarkytos.

Rita ŽADEIKYTĖ

Mero padėjėja

Algirdo KONTRIMO nuotr.

Zigmo RIPINSKIO nuotr.

Ritos ŽADEIKYTĖS nuotr.

Total
0
Dalinasi
Related Posts
Skaityti daugiau

Nuo smilgos viršūnės

ŠRSVB Varputėnų struktūriniame teritoriniame padalinyje vyko dailininkės Julitos Petruninaitės dailės darbų paroda „Nuo smilgos viršūnės“ . Parodą pristatė…