Vyriausybės lėšos – rajono sporto infrastruktūrai ir Daugėlių gatvės rekonstrukcijai

Lietuvos Respublikos Vyriausybei paskyrus beveik 3 milijonus eurų papildomai Šiaulių rajono savivaldybės projektams, rengiamasi labai konkretiems ir svarbiems darbams.

Skyrė papildomų lėšų

Tokia Vyriausybės ir Seimo pozicija, kai atsižvelgta į Šiaulių rajono gyventojų lūkesčius, džiaugiasi ir rajono vadovai, ir gyventojai. Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras, Administracijos direktorius Gipoldas Karklelis atkreipia dėmesį – darbai turėtų prasidėti netrukus, kad kuo greičiau pavyktų pabaigti numatytus įgyvendinti projektus.

Jau anksčiau pranešėme, kad pagal kelias programas iš viso Šiaulių rajono savivaldybei papildomai skirta 2 937 000 eurų. O iš šios sumos dalis lėšų – 960 000 eurų – bus skirta tęsti rajono sporto infrastruktūros atnaujinimui – ilgai lauktai Daugėlių stadiono rekonstrukcijai. Vyriausybė tikslinę sumą – 400 000 eurų – skyrė gyventojų ilgai lauktai Daugėlių gatvės rekonstrukcijai, šios gatvės šaligatviais daugėliškiai skundėsi ne vienerius metus.

Prasidės Daugėlių gatvės rekonstrukcija

Administracijos direktorius Gipoldas Karklelis pabrėžė, kad pagaliau pajudės Daugėlių gatvės projektas ir šaligatvio atnaujinimo darbai. Gyventojai jau ne vienerius metus atkreipė dėmesį į prastą šaligatvio, kuris yra pagrindinė ir labai judri arterija, jungianti miesto centrą ir mikrorajoną, būklę. Daugėlių gatvės šaligatvis yra labai svarbus visam mikrorajonui.

„Tikslines lėšas Daugėlių gatvės rekonstrukcijai gavome, nes turėjome atlikę visus parengiamuosius darbus – turime parengtą techninį projektą ir nebe pirmą kartą kreipėmės dėl finansavimo būtent šiai judriai gatvei. Prasidės darbai ir pagal turimas lėšas, tikimės, šiemet bus padaryta nemažai darbų. Šaligatvio rekonstrukcija prasidės nuo šviesoforo ir judės link Daugėlių. Pagal turimus pinigus tikimės, kad didelė šio šaligatvio atkarpa bus sutvarkyta“, – sakė Administracijos direktorius Gipoldas Karklelis.

Rekonstruos Daugėlių stadioną

Kitas svarbus objektas, kuriam taip pat skirtos tikslinės lėšos – Daugėliuose esantis stadionas. Tai didžiausias ir pagrindinis sporto objektas rajone, jame vyksta ir vietinės, ir regioninės, ir nacionalinės reikšmės varžybos. Juo naudojasi Kuršėnų sporto mokyklos, įvairių lygų sporto klubai, taip pat ir vietos gyventojai.

„Džiaugiamės, kad pastaruoju metu galime skirti didelį dėmesį rajono sporto infrastruktūrai – prieš porą metų pavyko atnaujinti Šiaulių rajono Kuršėnų sporto mokyklos pastatą, pernai baigta stadiono administracinio pastato rekonstrukcija. O dabar pagaliau pajudės paties stadiono rekonstrukcija“, – paskirtomis lėšomis džiaugėsi Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras.

Administracijos direktoriaus Gipoldo Karklelio teigimu, jeigu medžiagų tiekimas, statybininkų darbas vyks sklandžiai – iki žiemos pavyks atlikti pagrindinius stadiono rekonstrukcijos darbus, o į kitus metus persikeltų tik baigiamieji darbai.

Rita ŽADEIKYTĖ

Mero padėjėja

Sauliaus JUŠKEVIČIAUS nuotr.

Savivaldybės archyvo nuotr.

Total
0
Dalinasi
Related Posts