Dovana kuršėniškiams – nemokamos kelionės autobusu   

Galvojama ir apie autobuso „Karsan Jest“ pirkimą, kuris važinėtų Kuršėnų mieste po piko valandų bei priemiesčio maršrutuose, kur maži keleivių srautai.

Antradienį vykusiame Tarybos posėdyje buvo patvirtintas sprendimas, kad šventiniu laikotarpiu miesto maršrutiniuose autobusuose taikomas nulinis tarifas. Už tokį sprendimą Tarybos nariai balsavo vienbalsiai.

Atokiau nuo miesto centro gyvenantys miestiečiai pasijus pamaloninti.

Priimtame sprendime numatyta nuo 2017 metų gruodžio 24 dienos iki 2018 metų sausio 1 dienos Kuršėnų miesto reguliariais reisais vietinio susisiekimo maršrutais keleivius vežti nemokamai.

Nemokamas pavėžėjimas visuomeniniu transportu Kuršėnuose šventiniu laikotarpiu skatins miesto gyventojus ir jo svečius atsisakyti individualaus transporto, todėl turėtų sumažėti automobilių eismo intensyvumas miesto gatvėse. Sunkiau besiverčiantiems miesto gyventojams bus užtikrinta galimybė nemokamai atvykti į Kuršėnų mieste organizuojamus renginius.

Kiek lėšų iš Savivaldybės biudžeto reikės kompensavimui už nemokamą keleivių vežimą švenčių metu, paaiškės tik po švenčių.

Panašus sprendimas jau buvo priimtas Kuršėnuose vykusio Jomarko metu rugsėjo 16-ąją dieną. Tuomet miesto gyventojai ir svečiai miesto autobusu taip pat galėjo važinėti nemokamai.

Rajono Tarybos posėdyje opozicijos atstovas konservatorius Vaclovas Motiejūnas, pritaręs sprendimui, siūlė pagalvoti apie nemokamą keleivių pavėžėjimą visame rajone ir visus metus.

„Kuršėnų krašto žinių“ inf.

Total
0
Dalinasi
Related Posts